fredag 16 november 2012

Ett arbetsliv där alla får plats och behövs...

Jag läser om Sverigedemokraterna i media och är tyvärr inte förvånad över vad som kommit fram. Synen på invandrare och kvinnor som företrädare för partiet har försökt dölja bakom vackra ord kommer nu upp till ytan.

I mitt fackförbund, Vision, kan man inte ha ett förtroendeuppdrag samtidigt som man är aktiv företrädare för Sverigedemokraterna. Man kan vara medlem i vad man vill men gränsen går när man är förtroendevald. Genom att ta på sig ett sådant uppdrag så  säger man något om vilka värderingar man själv står för och Visions värderingar går inte ihop med Sverigedemokraternas. Det handlar framförallt om tron på alla människors lika värde men också om synen på fackets inflytande på arbetsmarknaden. Detta är något som Sverigedemokraterna skrivit  om och velat försvaga och då blir det ju väldigt märkligt att samtidigt ha ett förtroendeuppdrag i en facklig organisation och företräda medlemmarnas intressen.

På så sätt tycker jag att det är bra att dessa åsikter kommer fram i media så att personer som valt, eller funderar på, att rösta på Sverigedemokraterna utifrån fina ord i partiprogrammet kan få en påminnelse om partiets historia och vart de utvecklats från. Men också att detta är åsikter som inte bara finns bland en liten del av väljarkåren utan faktiskt i den högsta partitoppen.
Enligt opinionsundersökningar så är Sverigedemokraterna det tredje största partiet och frågan är om vi verkligen vill ha det så?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar