fredag 28 september 2012

Bok & Biblioteksmässan

Torsdag till söndag finns Vision Göteborg på plats på Internationella Torget på Bokmässan i Göteborg.
Två seminarier har vi redan hunnit med och resten av tiden finns vi i Visions monter och pratar fackliga frågor och Fair Union. Dessutom kan man tävla om korgar fyllda med Fair Trade-produkter genom att svara på kluriga frågor.

Visions första seminarum, i torsdags, var med mig och Marcus Gustavsson, ordförande i Vision Göteborg.
Temat var "Jobba fackligt lokalt - gör skillnad globalt". Det handlade om att det man gör på arbetsplatsen kan göra stor skillnad för andra runt om i världen, till exempel genom att köpa in rättvisemärkt kaffe eller ställa rätt krav vid upphandling. Men vi pratade också om hur fackliga rättigheter skiljer sig åt internationellt och att vi där är en del i världens största folkrörelsen, fackföreningarna, och hur Vision är med och gör skillnad i världen.

Foto lånat av Marcus Gustavsson.



I morse ordnade Vision en frukostföreläsning och bjöd på juice, kaffe och frallor samtidigt som seminariet handlade om "Schysst upphandling - vad är det?". Medverkade gjorde Marcus Gustavsson och Eva Karlsson från Vision Göteborg och politikerna  Karin Pleijel (mp) och Anders Sundberg (m) från Upphandlingsbolagets styrelse. De gav sina bilder av vad schysst upphandling är och hur man kan förbättra det som redan görs idag. Eva Karlsson, som också sitter med i styrgruppen för Göteborgs stad som Fair City, berättade om varför det är en viktig fråga för Vision (som dessutom är det enda fackförbundet som finns med i styrgruppen).


Foto lånat av Jakob Kilner


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar